Ce-si doresc copiii si ce le ofera parintii?

Bine te-am regasit,

 

Deoarece suntem in prag de sarbatoare , moment  de impartasire a iubirii si a bucuriei in acelasi timp, noi parintii suntem cu gandul la cadouri pentru copiii nostri.

Ce isi doreste copilul tau cu adevarat? La unul din atelierele pe care le-am facut cu copiii le-am adresat urmatoarea intrebare:

Ce iti doresti cel mai mult de la parintii tai?

Si raspunsul lor a fost in proportie de 70% acesta:

Parintii sa petreaca timp cu noi. Muncesc de dimineata pana seara si de abia daca ii mai vedem.

Oare nu ne iubesc?

 

Concluziile pe care le-am tras sunt urmatoarele:

1. Stiu exact ce vor

2. Prefera prezenta parintilor in locul cadourilor

3. Motivul adevarat: sa  se simta IUBITI: Pentru copii Timpul pertrecut cu parintii = IUBIRE

Interesant nu-i asa? Ce le ofera parintii copiilor? Tu ce le oferi copiilor tai?

Da binenteles le oferim cadouri si nu e nimic rau in acest lucru, important e sa le oferim mai multa  IUBIRE  prin timp petrecut constient impreuna.

Sa le aratam ca ii iubim in toate cele 5 limbaje ale iubirii recomandate de Gary Chapman:

Fiecare copil are un fel aparte de a percepe iubirea, un limbaj principal:
• mângâierile fizice

• cuvintele de încurajare

• timpul petrecut impreuna

• darurile

• serviciile

Se poate întâmpla ca fiecare copil al unei familii să vorbească un limbaj diferit, deoarece au personalităţi diferite şi percep diferit limbajele iubirii.

De exemplu Emma fica mea cea mare( 11 ani) – are ca limbaj principal mangaierile fizice; iar Anna( 9 ani) fetita mai mica are ca limbaj – timpul petrecut impreuna

Iubirea necondiţionată înseamnă a-ţi iubi copilul orice-ar fi. Copiii trebuie iubiţi indeferent de cum arată, ce talente au, indifferent de ceea ce fac.

Saracii copii bogati

Iata un reportaj in care este prezentat un caz extrem in care se afla multi copii in ziua de azi , indiferent daca parintii sunt plecati in strainatate la munca si copiii sunt ramasi acasa, sau  cazul parintilor care lucreaza mult iar in plus atunci cand sunt acasa continua sa munceasca.

Exista asa numita credinta veche limitativa  si distructiva in acelasi timp ca: “Trebuie sa ne sacrificam pentru a avea o familie fericita”

Ce-ar fi daca aceasta credinta veche o inlocuim cu o credinta noua: In loc sa ne sacrificam sa ne DARUIM familiei!- asceasta se numeste IUBIRE.

Tine minte copilul nu are nevoie ” se te dai peste cap pentru el” (sa exagerezi cu munca) ci are nevoie sa-i acorzi atentia ta !  De cate ori nu am fost fiecare dintre noi in aceasta situatie? Ai trecut prin urmatoarea situatie : In timp ce mama gatea, sau tata era la laptop, copilul cerea atentie?

Ei stiu exact cand au nevoie de atentie si acel moment e pretios pentru ei acum si mai ales pentru viitor. Cate  programe emotionale se creaza copiilor in primii 7 ani pornind de la lucruri care le credem marunte si ce urmari pot avea in viitor?  Te-ai intrebat vreodata? Indiferent daca stiai sau nu, aceste mici amanunte influenteaza viata emotionala a copilului in viitor. Nu este timp pentru invinovatiri e timpul Constientizarii si a IUBIRII.

Pentru copil nu conteaza ce a fost in trecut, insa atunci cand primeste iubirea parintilor el se vindeca de traumele copilariei. Lipsa iubirii creeaza traume insa iubirea parintilor  le topeste.

In fiecare zi imbratisati copiii de cel putin 8 ori, spuneti-le ca ii iubiti, jucati-va, cantati , dansati, gatiti, faceti lucruri impreuna si bucurati-va de ceea ce este.

Tine-ti minte copii retin modul in care ii faceti sa se simta. 

 

Sarbatori in pace lumina si multa BUCURIE si IUBIRE !

Daca simti nevoia sa lasi un comentariu la finalul articolului sau sa-l dai mai departe

poti sa faci acest lucru acum.

Multumesc.

Bianca

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>